Fișă de lectură

Ai primit drept temă realizarea unei fișe de lectura a poeziei „Atât de fragedă” de Mihai Eminescu, dar nu știi exact ce informații trebuie să conțină un astfel de material? Cu ajutorul echipei Liceunet vei scrie o fișă de lectură de nota 10. 

În materialul pe care profesorii noștri de limba și literatura română l-au scris pentru a-ți oferi o sursă de inspirație vei găsi date despre autor și opera acestuia, informații despre temă și semnificația titlului, cele mai importante figuri de stil și imagini artistice, o scurtă interpretare a versurilor, dar și alte informații pe care trebuie să le conțină o fișă de lectură. 

....

Alte opere ale autorului: „Luceafărul”, „Floare albastră”, „Sărmanul Dionis”, „Ce te legeni?...”, „Glossă”, „La steaua”, „O, rămâi”.

Genul literar: Genul liric

Curent literar: Romantism

Versificația: Poezia este formată din nouă strofe (catrene). Ritmul este iambic, măsura versurilor de 9, respectiv 8 silabe, iar rima este încrucișată.

Eul liric: Prezența eului liric se remarcă prin utilizarea pronumelor și verbelor la persoana întâi, singular și plural: „mele”, „sufletu-mi”, „mi-arată”, „am înțeles”. De asemenea, se remarcă adresarea directă, ceea ce reprezintă o altă marcă a prezenței eului liric („te-am zărit”).

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in