Migrația și refugiații | Ghid

Accesează referatul despre migrație și refugiați pentru a afla care au fost marile migrații, cauzele frecvente ale acestora, care au fost popoarele migratoare de pe teritoriul României sau ce a presupus criza refugiaților. Toate aceste informații sunt structurate în mai multe capitole, pentru a-ți fi mai ușor să le găsești și să le înțelegi.

Prima dată te încurajăm să citești dicționarul cu termeni utili legați de migrație. Aici îți clarificăm care e diferența dintre termeni care sunt deseori confundați când vine vorma de migrare și refugiați. De exemplu, explicăm care e diferența dintre imigrare și emigrare, sau dintre migrant și refugiat.

Îți prezentăm apoi istoricul marilor migrații de pe Glob și principalele cauze ale migrației. Printre cele mai notabile migrații au avut loc în timpul Imperiul Roman, când romanii s-au confruntat cu numeroase grupuri de la marginea imperiului. De asemenea, evenimente istorice precum descoperirea Americii sau introducerea sclaviei pe teritoriul american au contribuit la migrarea unui număr important de persoane de pe un continent pe altul.

Discutăm de asemenea istoria migrației de pe teritoriul României, precum și unde au emigrat românii de-a lungul timpului în principal. O secțiune specială este dedicată și diasporei istorice formată din etnicii români din țările vecine.

Apoi, îți prezentăm într-un referat una dintre cele mai relevante teme din prezent, și anume cea a refugiaților. Aici vei putea citi inclusiv o prezentare a crizei refugiaților din 2015.

Citește mai multe informații despre migrație și refugiați în paginile următoare ale referatului!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Migrația și refugiații | Ghid

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.