Lock

Micul prinț

Lock

Micul prinț este o nuvelă care poartă semnătura lui Antoine de Saint-Exupéry. Opera a fost publicată întâi în limbile franceză și engleză, în anul 1943, dar în prezent, se situează pe locul al patrulea pe lista celor mai traduse cărți din lume. Tradusă în 250 de limbi și dialecte, „Micul prinț” este una din cele mai bine vândute cărți ce au văzut vreodată lumina tiparului.

Nuvela spune povestea unui pilot naufragiat în deșert care întâlnește un prinț care a ajuns pe pământ după ce a căzut de pe un asteroid. Pe parcursul cărții, Micul Prinț îi povestește pilotului despre planetele pe care le-a vizitat și despre personajele pe care le-a întâlnit. 

Textul are o natură filosofică, accentul fiind pus pe modul de relaționare în lumea adulților și pe aspectele ciudate ale vieții. Opera cuprinde, așadar, critici sociale, alături de observații legate de existența și natura umană. Totodată, cartea subliniază importanța relațiilor interumane și a valorilor precum prietenia și iubirea.

Îți va fi mult mai ușor să descoperi mesajul nuvelei Micul prinț după ce vei citi rezumatul pe care profesorii Liceunet l-au pregătit pentru tine.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Micul prinț

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 04/23/2020
    Mi-a plăcut mult.