Recensământul

Te întrebi ce este recensământul sau la ce se referă termenul de recensământ?Printre metodele de cercetare de tip cantitativ se regăsește și recensământul. 

Recensământul este o tehnică de obținere, prelucrare și stocare a datelor legate de volumul populației unei țări, precum și alte caracteristici socio-demografice relevante. În România, recensământul populației se realizează o dată la 10 ani și are ca scop observarea dinamicii socio-demografice și a modului în care anumite evenimente sau tendințe influențează evoluția socială și aspectele ei.

De cele mai multe ori, o astfel de metodă de culegere a datelor studiază fenomene obiective, precum ocuparea forței de muncă, sărăcia, condiții de locuit, rata natalității și a mortalității prin intermediul unor întrebări. 

Totuși, recensământul este diferit de un sondaj sau o anchetă sociologică interogativă deoarece, în timp ce ultimele implică doar o parte a unei populații (un eșantion), recensământul urmărește să cuprindă întreaga populație în procesul de culegere a datelor. Astfel, în mod ideal, recensământul include pe toată lumea și oferă o perspectivă cuprinzătoare și precisă asupra populației.

În același timp, recensământul se confrunt...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in