Metode de cercetare sociologică | Referat

În sociologie se folosește o gamă largă de metode de cercetare. Pentru a cunoaște metodele de cercetare sociologică și a știi care dintre acestea este potrivită în diverse situații, îți sugerăm să parcurgi acest referat.

Metodele de cercetare sociologică pe care le vei putea învăța aici sunt:

O cerință frecventă de la Bac este evidențierea relației dintre două metode sau tehnici de cercetare. Așadar, aici găsești comparații între diverse metode și tehnici. Pentru a-ți fi și mai clare explicațiile, am inclus și exemple de astfel de cerințe de la Bac și rezolvarea lor!

De asemenea, aici îți prezentăm pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când dorești să realizezi o cercetare și care sunt conceptele cheie legate de cercetare. De exemple, din acest ghid poți învăța ce înseamnă un studiu transversal sau longitudinal, ce este o ipoteză, sau care sunt tipurile de variabile de cercetare. Aceste informații te pot ajuta să răspunzi la unele cerințe de la Bac!

Examenul de Bacalaureat la Sociologie conține foarte des întrebări cu privire la metodele de cercetare. Așadar, cunoașterea metodelor de cercetare în sociologie te poate ajuta să obții o notă foarte bună la Bac!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Metode de cercetare sociologică | Referat

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 14.06.2022
    Scris de Elev in clasa a 12-a