Elemente de trigonometrie

Vrei să recapitulezi noțiunile de trigonometrie învățate la orele de matematică din clasa a IX-a? Vrei să înveți formulele trigonometrice sau să vezi care sunt aplicațiile trigonometrice cele mai des utilizate?

Atunci accesează această pagină a eBook-ului Memorator matematică clasa a IX-a și vei vedea cum au sistematizat profesorii noștri de matematică din cadrul echipei Liceunet principalele definiții și formule din capitolul Trigonometrie.

Noțiunile din această pagină îți vor fi de folos atunci când vei învăța pentru diverse evaluări la matematică; vei găsi formule și definiții referitoare la cercul trigonometric, funcțiile trigonometrice (sin, cos, tg, ctg), formule de trecere la primul cadran, formule trigonometrice și aplicații ale trigonometriei (produsul scalar a doi vectori, teorema cosinusului, teorema sinusurilor, calculul ariilor etc).

Menționăm faptul că exercițiul 6, Subiectul I de la examenele de Bacalaureat din ultimii ani se rezolvă utilizând noțiuni de trigonometrie pe care le găsești în această pagină a memoratorului de matematică.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in