Geometrie

Ți se pare că geometria este o parte grea a matematicii și ai dori să aprofundezi noțiunile teoretice despre reper cartezian, coodonate carteziene în plan, condiții de paralelism sau de perpendicularitate a două drepte din plan, astfel încât să fii cât mai bine pregătit pentru orele de matematică de la clasă?

Atunci accesează această secțiune care conține doar noțiuni teoretice bine structurate, care te vor ajuta să aprofundezi materia de clasa a X-a.

În cadrul acestei secțiuni vei învăța cum se află coordonatele unui vector în plan, a sumei vectoriale sau coordonatele produsului dintre un vector şi un număr real. De asemenea vei afla care este formula ecuației dreptei în plan determinate de un punct şi de o direcţie dată, precum şi ecuația dreptei determinate de două puncte distincte. Aprofundând noțiunile teoretice despre condiţiile de paralelism, condiţiile de perpendicularitate a două drepte din plan, calculele de distanţe şi de arii vei obține note mai mari la teste, teză, chiar și la examenul de Bacalaureat.

Noțiunile teoretice ale acestei secțiuni se regăsesc și în ghidul intitulat Geometrie (capitolul trei și capitolul patru). Accesând acest ghid vei găsi și exemple ilustrative, precum și exerciții și probleme rezolvate complet de către profesorii noștri special pentru tine, pentru a te ajuta să înveți cât mai ușor geometria de clasa a X-a.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in