Rezumat

Mark Twain a fost un scriitor american de ficțiune istorică. El a activat ca scriitor în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iar opera lui s-a bucurat de popularitate în întreaga lume. Autorul fost cunoscut mai ales pentru umorul său și pentru opere precum „Aventurile lui Tom Sawyer” sau „Prinț și Cerșetor”. „Un yankeu la curtea regelui Arthur” a fost publicat pentru prima dată în anul 1889 și surprinde prin amestecul elementelor științifico-fantastice cu cele istorice, deosebindu-se de alte romane ale autorului.

În romanul „Un yankeu la curtea regelui Arthur”, naratorul prezintă povestea unui călător în timp. El narează propria poveste citind un manuscris în care se află întreaga acțiune a romanului. În timp ce vizita Castelul Warwick, el a întâlnit un bărbat care l-a însoțit, povestindu-i despre cavalerii mesei rotunde din timpul regelui Arthur, a cărui curte se aflase la Camelot. În timpul conversației, bărbatul începe să dobândească înfățișarea unui bătrân și evocă ideea transpunerii în timp. Acesta menționează și faptul că el însuși a creat o gaură în armura cavalerului Sagramor. Misteriosul personaj dispare înainte ca naratorul să îi poată împărtăși curiozitățile pe care i le-a trezit. 

În seara acelei zile, naratorul citește cartea „Le Morte D'Arthur” a lui Sir Thomas Malory. Astfel află cum cavalerul Launcelot l-a salvat pe cavalerul Kay și a învins alți trei cavaleri în luptă. Când termină lectura, este întrerupt de o bătaie în ușă....

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in