Lock

Persepolis de Marjane Satrapi

Lock

Persepolis este un roman autobiografic construit sub forma unei serii de benzi desenate al cărei autoare este Marjane Satrapi, scriitoare contemporană de naționalitate franceză și iraniană. Opera surprinde copilăria și primii ai de maturitate ai autoarei, în Iran și Austria în timpul și după Revoluția Islamică. Memoriile grafice au apărut inițial în limba franceză, iar apoi au fost traduse în mai multe limbi, printre care: engleză, spaniolă, catalană, portugheză, italiană, greacă, suedeză, finlandeză, georgiană, chineză.

Acțiunea operei debutează în anul 1980 în Teheran, protagonista având vârsta de zece ani. Romanul se concentrează pe experiențele trăite de autoare în Revoluției Islamice din Iran, iar povestea ei detaliază impactul războiului și al extremismului religios asupra iranienilor, în special asupra femeilor.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet conține cele mai relevante detalii despre această operă, ajutându-te astfel să îți structurezi eseurile și să îți îmbunătățești cunoștințele generale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Persepolis de Marjane Satrapi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.