Singur printre poeți de Marin Sorescu

Singur printre poeți reprezintă titlul volumului de debut al scriitorului Marin Sorescu și a apărut pentru întâia oară în anul 1964. Din acest volum face parte și poezia „O noapte ca o piatră despletită” pentru care profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un material.

Poezia este una care respectă canoanele curentului neomodernist, iar tema pe care o abordează poetul este reprezentată de condiția creatorului în lume. Sunt evidențiate stările și trăirile eului liric, precum și dorința sa de regăsire de sine, de redescoperire a realului.

Textul este structurat în șase strofe inegale ca lungime și un vers final, iar pentru a te ajuta să înțelegi mult mai bine mesajul operei și viziunea poetului, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Materialul conține atât o variantă de interpretare a versurilor, precum și explicații legate de semnificația titlului, temă, curentul literar, mărcile eului liric și elementele de versificație. Accesează eBook-ul pentru a afla mai multe informații despre poezia O noapte ca o piatră despletită de Marin Sorescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Singur printre poeți de Marin Sorescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.