Lock

Paracliserul

Lock

Paracliserul este denumirea unei piese de teatru care poartă semnătura lui Marin Sorescu, compunând, alături de alte două piese („Iona” și „Matca”), trilogia dramatică intitulată „Setea muntelui de sare”. Chiar dacă tematica celor trei opere este diferită, fiecare dintre ele surprinzând unul dintre momentele esențiale ale existenței umane: viața, moartea sau nebunia, ele sunt asemănătoare prin faptul că prezintă o anumită tipologie umană care trăiește în stil propriu lupta veșnică dintre viață și moarte.

Opera lui Marin Sorescu este una deosebit de complexă și analizează relația omului cu moartea și divinitatea. Astfel, personajul principal parcurge un traseu spiritual, cu etape inițiatice, care au drept scop înțelegerea multitudinii de simboluri ale lumii în care a intrat.

Pentru a-ți fi mai ușor să reții detaliile importante despre Paracliserul, dar și pentru a avea o sursă de inspirație, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un rezumat cu informațiile esențiale despre această piesă de teatru.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Paracliserul

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.