Lock

Iona

Lock

Iona este piesa de debut a scriitorului Marin Sorescu și a fost publicată pentru prima dată în anul 1968, în revista Luceafărul. Opera aparține teatrului neomodern postbelic și a fost numită de către autor ca fiind o tragedie în patru tablouri, iar alături de alte două piese ale autorului, Paracliserul și Matca, face parte din trilogia dramatică Setea muntelui de sare, volum publicat în anul 1974.

Temele puse în discuție de Marin Sorescu în cadrul acestei opere reprezintă probleme de actualitate precum lipsa comunicării, izolarea, însă ele sunt dezvoltate într-o manieră inedită, specifică modernismului.

Pentru a putea înțelege mai bine această operă dramatică a lui Marin Sorescu și pentru o pregătire optimă pentru examenul de Bacalaureat, editorii Liceunet ți-au pregătit acest eBook în paginile căruia găsești explicate toate noțiunile despre Iona. Spre exemplu, cu ajutorul rezumatului îți vei putea reaminti evenimentele care se petrec în cele patru tablouri în care este structurat textul, iar eseurile îți vor folosi ca model pentru scriere unui comentariu complet, pentru evidențierea temei și viziunii despre lume a lui Sorescu, particularitățile dramei postbelice, dar și pentru a contura portretul personajului principal, Iona. De asemenea, aici vei găsi un material despre formele de manifestare a dramaturgiei și fișa de lectură a operei, dar și un eseu care conține cele mai reprezentative secvențe.

Accesând eBook-ul piesei dramatice Iona de Marin Sorescu vei putea citi și o altă variantă de interpretare a acestui text.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Iona

[12]
Review-urile utilizatorilor
 • 21.04.2017
  Scris de Profesor de gimnaziu
  Multumesc pentru dezbaterea atat de complexa a fiecarei teme care reiese din aceasta piesa de teatru neo)modernista. Imi este de mare ajutor!
 • 09.05.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bine scris.Prin intermediul acestui rezumat am inteles mult mai bine opera ,care pana acuma mi s-a parut extrem de grea .
 • 19.04.2018
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Deci aveti niste eseuri de nota 10 ..la un pret rezonabil...
 • 08.05.2017
  Eseu complex,mi-a fost de ajutor!