Lock

Echerul de Marin Sorescu

Lock

Echerul este o poezie scrisă de Marin Sorescu și publicată pentru prima oară în anul 1970, în cadrul volumului „Tușiți”. Opera face parte din curentul literar neomodernist și se încadrează în categoria artelor poetice, având ca subiect principal problema superficialității care caracterizează modul în care sunt văzute lumea și viața.

Tema poeziei este reliefată încă din titlu, acesta fiind construit sub forma unei metafore a felului în care este percepută viața de către oameni, cu toții având câte un șablon prin care privesc mediul înconjurător, iar de multe ori acest instrument reduce intensitatea bucuriilor și a satisfacțiilor.

Poezia este structurată în șapte strofe inegale ca mărime pe care profesorii Liceunet le-au analizat punându-ți astfel la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a scrie un comentariu despre poezia Echerul de Marin Sorescu. Accesează eBook-ul și citește informații despre temă, elementele de prozodie, apartenența la neomodernism sau apartenența la genul liric.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Echerul de Marin Sorescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.