Rezumat

Pentru a te ajuta să îți reamintești secvențele importante ale romanului Viața ca o pradă de Marin Preda, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un rezumat complet, de nota 10. Citindu-l vei afla dificultățile pe care le întâmpină scriitorul Marin Preda în perioada copilăriei și adolescenței și vei afla cum ia naștere romanul „Moromeții”. Accesează rezumatul pentru a putea da răspunsurile potrivite la școală și pentru a-ți reaminti cum trebuie structurat un material de acest gen.

„La școală, scriitorul a fost premiant în cei patru ani de învățământ primar, în satul său natal. Cu toate acestea, educația copilului devenea un proces tot mai scump și anevoios pentru familia acestuia, care abia își permitea să cumpere cărțile necesare. Adesea, el nu putea merge la școală în zilele de iarnă fiindcă nu avea încălțări potrivite, iar vara mergea la școală desculț.

După terminarea primilor patru ani, copilul merge împreună cu tatăl său la Câmpulung, pentru a se înscrie la școală în continuare. A fost, însă, respins la vizita medicală, din cauză că suferea de miopie, iar nimeni nu voia să-și asume responsabilitatea sănătății copilului. Așadar, cei doi își încearcă norocul la Miroşi, unde se întâlnesc cu un presupus librar, care îi înșală, cerându-le o mie de lei pentru a-l înscrie pe băiat la liceu. Totuşi, în urma sfatului presupusului librar, băiatul dă admitere la o şcoală „de arte și meserii”, unde nu obține o medie foarte mare. El este înscris apoi la un liceu din Blaj, unde rămâne doi ani. Intervine, însă, războiul, în urma căruia este transferat la o şcoală din Bucureşti.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in