Fișă de lectură

Fișa de lectură pentru romanul Viața ca o pradă îți va fi de folos este un material care îți va fi de mare folos în momentul în care vei avea de scris o fișă de lectură, dar și pentru a înțelege mai bine și reține informațiile importante legate de opera lui Marin Preda. Aici vei găsi detalii despre semnificația titlului, perspectiva narativă, date despre autor și opera, un scurt rezumat, precum și alte explicații care te vor ajuta să te familiarizezi cu romanul Viața ca o pradă. 

....

Alte opere ale autorului: Cel mai iubit dintre pământeni”, „Delirul”, „Moromeții” „Marele singuratic”, „Salcâmul”, „Calul”.

Specia literară: Roman

Tipul romanului: Roman indirect (roman despre scrierea unui roman)

Genul literar: Genul epic

Curentul literar: Realism

Semnificația titlului: Titlul romanului cuprinde o comparație ce însumează filosofia existențială a autorului. În capitolul al douăsprezecelea aflăm semnificația completă a acestuia. O imagine stranie i-a demonstrat că modul său de a aborda viața nu îi asigurase, până atunci, satisfacția de a fi trăit din plin, profitând de tot ceea ce ar fi putut. Așadar, acesta își amintește un grup de căței înfometați ce încercau să sfârtece un cal mort.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in