Viața ca o pradă

Viața ca o pradă este un roman autobiografic scris de către Marin Preda și publicat pentru prima oară în anul 1977, la editura Albatros. Opera prezintă copilăria și adolescența autorului, putând fi considerat și un bildungsroman, dar și o operă memorialistică. O parte a lucrării se concentrează în jurul debutului literar al scriitorului, pe când o alta pătrunde în sfera literaturii de ficțiune (mici narațiuni ce pot fi citite independent, personajul-narator părând a fi doar un personaj ca oricare altul surprins în cadrul romanului).

Totodată, Viața ca o pradă de Marin Preda este romanul care descrie procesul de scriere a romanului „Moromeții” și pe care este posibil să îl studiezi în clasa a IX-a, la ora de limba și literatura română, motiv pentru care este important să cunoști toate detaliile despre această operă literară.

Pentru a fi cât mai familiarizat cu această operă îți punem la dispoziție un rezumat, o fișă de lectură, dar și un eseu care te va ajuta să stabilești cărei specii literare aparține opere. De asemenea, vei vedea cum trebuie structurat un comentariu de nota 10.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Viața ca o pradă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.