Lock

Particularitățile romanului postbelic

Lock

Eseul pe care ți-l punem la dispoziție reprezintă o rezolvare completă și corectă a cerinței de a scrie un eseu de minimul 400 de cuvinte despre particularitățile unui roman postbelic studiat. Cea mai relevantă operă pentru a scrie acest material este romanul „Moromeții” de Marin Preda, astfel că profesorii Liceunet ți-au pregătit acest eseu pe care îl poți folosi ca model pentru examenul de Bacalaureat.

 „Moromeții” este un roman realist, obiectiv, un roman al familiei, scris de Marin Preda, care a manifestat o profundă preocupare pentru condiția țărănimii române în contextul colectivizării de după cel de-al Doilea Război Mondial. Primul volum din „Moromeții” a apărut în anul 1955, cel de-al doilea urmând să fie publicat doisprezece ani mai târziu, în 1967.

Titlul romanului poartă numele familiei Moromete, întrucât este vorba despre un roman de familie. Cu toate acestea, titlul are semnificații mai profunde și mai variate decât simpla denumire a familiei. Pe lângă ideea de pierdere a importanței individului (odată cu procesul de colectivizare), Moromeții simbolizează destinul unei întregi societăți, care pare a se pierde pe sine însăși. Avem, așadar, de-a face cu tema relației dintre individ și istorie, într-un moment în care aceasta îi este nefavorabilă.

Acțiunea romanului „Moromeții” se desfășoară de-a lungul ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in