Marele singuratic

Marele singuratic este un roman care poartă semnătura lui Marin Preda, fiind publicat pentru prima dată în anul 1972. Opera spune povestea fiului, a lui Niculae Moromete, însă este prezentat și tatăl, Ilie Moromete. În anul 1977 romanul a fost ecranizat, scenariul fiind scris chiar de Marin Preda, purtând titlul inițial „Castelul dragostei”.

Textul se concentrează asupra destinului lui Niculae Moromete, personajul ajungând la etapa de maturitate și fiind cu mult diferit de perioada copilăriei. Protagonistul își duce traiul la o fermă de lângă București, după ce fusese exclus din activul de partid. Și în acest roman dragostea pentru învățătură rămâne aceeași, continuându-și studiile superioare și devenind inginer horticol.

Vei afla cum a evoluat personajul Niculae Moromete, dar și alte detalii despre subiectul operei accesând și citind eBook-ul pe care profesorii Liceunet l-au redactat pentru tine. Fie că vei avea nevoie de o sursă de inspirație pentru redactarea unui eseu sau doar vrei să afli informații despre Marele singuratic, acest material îți va fi de folos.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Marele singuratic

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.