Lock

Intrusul

Lock

Intrusul este un roman care poartă semnătura lui Marin Preda și care a fost publicat pentru întâia oară în anul 1968, fiind cea de-a doua carte a autorului. Romanul a fost distins cu Premiul pentru proză al revistei „Viața românească”, precum și cu „Premiul Uniunii Scriitorilor”. 

Principala sursă de inspirație a autorului este un accident care s-a petrecut la Sălinești, când un muncitor rămâne invalid în încercarea de a-ți salva prietenii în urma exploziei unei cisterne,

Opera prezintă povestea lui Călin Surupăceanu, un tânăr cu o personalitate complexă, care încearcă să își depășească condiția socială. Personajul învață, muncește și când este aproape de a atinge statutul la care visase, totul se năruie, iar astfel începe drama singurătății și tot procesul de regăsire a sinelui. Totodată, cartea poate fi considerată una a înfrângerii regimului comunist întrucât niciunul dintre personaje nu se lasă influențat și transformat de ideologia de partid.

Citește cele două materiale pe care le-au conceput profesorii noștri pentru a-ți reaminti acțiunea romanului Intrusul și pentru a putea scrie eseuri cât mai complexe.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Intrusul

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.