Lock

Relația dintre două personaje

Lock

Victor Petrini și Matilda sunt cele mai reprezentative personaje ale romanului „Cel mai iubit dintre pământeni” de Marin Preda, iar pentru a te ajuta să evidențiezi relația dintre cei doi, profesorii Liceunet ți-au pregătit această pagină pe care vei găsi și o variantă de rezolvare a cerinței de a scrie un eseu în care să prezinți relația dintre două personaje dintr-un roman studiat.

„Cel mai iubit dintre pământeni” este ultima creație literară a lui Marin Preda. Apărut în anul 1980, romanul este caracterizat drept o frescă a societății române comuniste din perioada 1940-1960. Conceput sub forma unui jurnal, el a fost scris asemenea unei confesiuni înainte de condamnarea lui Victor Petrini, protagonistul. Astfel, „Cel mai iubit dintre pământeni” este un roman psihologic de tip subiectiv, perspectiva narativă fiind, la rândul său, subiectivă, iar narațiunea, la persoana întâi.

Tema romanului, aflată în strânsă legătură cu drama personajului principal, este iluzia fericirii atinsă prin iubire, precum și imposibilitatea evadării individului din contextul istoric în care se află. Astfel, Victor Petrini caută mereu să-și împlinească aspirațiile spre fericire prin plasarea pe un piedestal sentimental a tuturor femeilor pe care le-a iubit. În conformitate cu așteptările sale, dragostea lui a fost mereu pasională, Petrini implicâ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in