Cel mai iubit dintre pământeni

Cel mai iubit dintre pământeni, ultimul roman al lui Marin Preda și poate cel mai reprezentativ din cariera sa, este considerat un roman total, iar asta datorită faptului că reunește mai multe tipuri ale acestei specii: jurnalul, romanul de dragoste, politic, social, eseistic, psihologic.

Deși condamnă societatea română comunistă de la începuturile acesteia, romanul a apărut abia în anul 1980, când se populariza condamnarea regimului comunist din acele timpuri, în favoarea celui actual, ceaușist. În mod ironic, Marin Preda a fost unul din puținii scriitori români din vremea respectivă, scutit de cenzură.

Este important înțelegi cum percepe personajul central al acestui roman, Victor Petrini, iubirea, care este și tema centrală a textului. Astfel, în eBook-ul pe care ți l-a pregătit echipa Liceunet vei putea citi informații despre particularitățile textului narativ, relația dintre două personaje sau cum este construit portretul protagonistului, dar și un comentariu în care găsești explicate toate detaliile relevante despre romanul Cel mai iubit dintre pământeni. Totodată, în cadrul rezumatului vei găsi o prezentare succintă a celor mai importante evenimente care ce petrec de-a lungul celor trei volume ale romanului.

Citind informațiile pe care le găsești în eBook-ul despre romanul Cel mai iubit dintre pământeni de Marin Preda vei reuși să te pregătești eficient pentru școală și pentru examenul de Bacalaureat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cel mai iubit dintre pământeni

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 09.03.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Cel mai bun site!
 • 27.02.2023
  Scris de Elev in clasa a 10-a
 • 27.08.2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 24.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a