Marco Polo

Marco Polo este unul dintre cei mai importanți exploratori ai lumii. În această parte a referatului îți prezentăm pe scurt călătoria lui Marco Polo în Asia și întoarcerea sa în Italia după mulți ani. În referat vei putea citi și despre cartea scrisă despre călătoriile lui Marco Polo și cum a fost primită aceasta de alți exploratori sau oameni de știință.

Fragment scurt din referatul despre Marco Polo:

Călătoria și viața în Orientul Îndepărtat

Marco Polo s-a născut în anul 1254 la Veneția, în Italia. A fost un negustor, care a beneficiat de privilegiul de a călători la vârsta de 17 ani (împreună cu tatăl său Niccolo și cu unchiul său Matteo), prin Asia, ajungând până în China. Anul plecării lor spre Orient este anul 1271. Calătoria le va purta pașii prin Armenia, Persia, podișul Pamir, deșertul Gobi și multe alte locații. 

În anul 1275, călătorii venețieni vor poposi la curtea împăratului mongol Kublai-Han, fiind astfel printre primii europeni care vor...

...

Cartea de călătorie

Trei ani mai târziu, în anul 1298, Marco Polo este capturat de genovezi și ajunge într-o închisoare genoveză. Acesta este locul unde tânărul negustor începe să dicteze povestea călătoriei sale, poveste care va beneficia de un succes deosebit în fața contemporanilor. Manuscrisul va fi dictat colegului său de celulă, Rusticello din Pisa, și este important de reținut că toată opera a fost dictată din memorie, fără ca autorul să beneficieze de vreo însemnare a celor istorisite.

Cartea care va rezulta din povestirile sale este cunoscută sub mai multe denumiri: „Diversitatea Lumii”, „Cartea Minunilor” sau „Milionul”. Opera ...

...

Accesează referatul pentru a putea citi mai multe despre Marco Polo și călătoriile sale! În acest referat găsești o prezentare scurtă a biografiei lui Marco Polo.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in