Lock

Brătienii

Lock

Ion Constantin Brătianu

Ion C. Brătianu (1821-1891), a fost una dintre personalitățile marcante ale vieții politice românești din secolul al XIX-lea, activitatea sa politică contribuind fundamental la constituirea statului român modern. I. C. Brătianu a fost primul președinte al Partidului Național Liberal.

I. C. Brătianu a  participat la multe dintre evenimentele istorice  cruciale pentru destinul poporului român, precum: Revoluția pașoptistă, Unirea Principatelor din 24 ianuarie 1859, Războiul de Independență dintre anii 1877-1878 sau Proclamarea Regatului României din 1881.

Personalitate cu  experiență politică vastă, I. C. Brătianu a avut o activitate guvernamentală  prestigioasă, fiind Prim-Ministrul României cu cel mai lung mandat din istorie până la instaurarea comunismului. Sub egida sa au fost adoptate o serie de măsuri   importante pentru modernizarea și consolidarea statului român modern (înființarea Băncii Naționale  în 1880 sau aderarea la Dubla Alianță în 1883).

Ion I. C. Brătianu

Ion I. C. Brătianu (1864-1927) este fiul cel mare  al fondatorului Partidului Național Liberal - Ion C. Brătianu.  Ion I. C. Brătianu a dominat viața politică din România vreme de două decenii, fiind una dintre cele mai complexe, dar și controversate personalități politice din istoria României. El a deținut po...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in