Imperiul Bizantin

Ești curios/curioasă să aflii detalii despre imperiul Bizantin? Aici am redactat pe scurt istoria imperiului, cu accent pe formarea sa și conducătorii Bizanțului.

Informații pe scurt despre Imperiul Bizantin:

Imperiul Roman de Răsărit, cunoscut și sub numele de Imperiul Bizantin sau Bizanț, a fost unul dintre cele mai longevive state care a existat vreodată în lume. Acesta a fost format în urma despărțirii, din rațiuni strategico-militare, a Imperiului Roman în două părți: Imperiul Roman de Apus în vest și Imperiul Roman de Răsărit în est. Imperiul Bizantin a pornit de la un stat eminamente roman și latin, ajungând de-a lungul a câtorva secole să se elenizeze complet. Cu toate acestea, împărații și cetățenii statului mereu s-au considerat a fi „romaioi” (romani) în ciuda folosirii limbii grecești. Imperiul Bizantin a avut un rol important și în cultura europeană, atât din perioada medievală cât și cea renascentistă. De asemenea, din punct de vedere istoriografic, fără manuscrisele bizantine nu am fi putut beneficia de informații legate de antichitate și Evul Mediu Întunecat. Nu în cele din urmă, Constantinopolul, capitala Bizanțului, a reprezentat și încă reprezintă cel mai important centru religios ortodox.

...

Accesează acest material pentru a citi și alte informații de bază despre istoria Imperiului Bizantin. Aceste informații te pot ajuta să înțelegi mai bine rolul Imperiului Bizantin și să obții note bune la disciplina istorie.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in