Mari Imperii

Accesează acest eBook pentru a citi informații de bază, esențiale despre unele dintre cele mai mari imperii ale lumii. Cu siguranță ai auzit la istorie de imperii precum Imperiul Persan sau Imperiul Otoman. Aici îți prezentăm istoria pe scurt a acestor imperii, într-un limbaj clar!

Imperiul Roman a fost unul dintre cele mai mari și mai puternice state ale lumii antice. Istoria Romei antice poate fi împărțită în trei mari perioade: epoca regalității (de la întemeierea Romei și până în anul 509 î.Hr.), republica (perioada cuprinsă între 509 î.Hr.-27 î.Hr.), imperiul (27 î. Hr. - 476 d. Hr.). În anul 800, regele Imperiului Carolingian este încoronat drept împărat roman de către Papă, însă teritoriile pe care le stăpânea acesta erau mult mai reduse decât cele ale Imperiului Roman antic.

În urma destrămării Imperiului Roman, au fost formate Imperiul Bizantin (sau Imperiul Roman de Răsărit) și Imperiul Roman de Apus. Fondatorul Imperiul Bizantin și primul său conducător a fost Constantin cel Mare. Capitala imperiului a fost la Constantinopol.

Imperiul Bizantin a luat sfârșit odată cu cucerirea Constantinopolului de către Imperiul Otoman. Perioada de expansiune și apogeu a Imperiului Otoman este cuprinsă între anii 1453-1566. Imperiul va prospera din punct de vedere economică, mai ales pentru că otomanii controlează cea mai mare parte a rutelor comerciale care leagă Europa de Asia. 

O altă mare putere europeană a fost Imperiul Habsburgic. Mișcările naționaliste și dorința popoarelor de a-și construi propriile state naționale aveau să fie factori determinanți în viitoarea dezmembrare a Imperiului Habsburgic.

În partea estică și nordică a Europei s-a dezvoltat o altă mare putere, Imperiul Rus sau Țarist. Una dintre principalele dinastii care a condus imperiul a fost cea a Romanovilor. Imperiul Rus s-a dezvoltat pe parcursul a aproximativ 200 de ani și s-a încheiat odată cu revolta bolșevicilor și asasinarea țarului.

De asemenea, aici poți citi prezentarea unor lideri marcanți din istorie, conducători de imperii, precum Iulius Cezar sau Napoleon Bonaparte. Toate aceste informații te pot ajuta să obții o notă foarte bună la istorie și îți vor îmbogăți cultura generală.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Mari Imperii

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.