Lock

Povestea slujitoarei de Margaret Atwood

Lock

Povestea slujitoarei este un roman distopic semnat de autoarea de origine canadiană Margaret Atwood și publicat în anul 1985. Povestea se continuă și cu un al doilea roman, intitulat „Testamentele”.

Acțiunea romanului se petrece în viitor, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, transformat acum în Republica Gaalad. Țara este condusă de un grup politic autoritar, care reorganizează societatea dând o interpretare ieșită din comun unor idei din Vechiul Testament. Cea mai mare schimbare este reprezentată de limitarea drepturilor oamenilor, în special ale femeilor, cărora nu le este permis să scrie, să citească sau să dețină proprietăți și își pierd controlul asupra propriului corp. Astfel, puținele femei fertile sunt repartizate familiilor celor care dețin puterea cu scopul de a le oferi moștenitori. Întreaga poveste este transmisă prin ochii protagonistei Offred, pseudonimul pe care îl primește June. 

Află și alte detalii despre romanul Povestea slujitoarei de Margaret Atwood cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. Tot aici vei găsi și rezumatul în limba engleză al operei literare ”The Handmaid's Tale”. 

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând eBook-ul:

Offred are o familie (soțul și o fetiță), alături de care încercase să fugă din Galaad, însă fuseseră prinși cu toții. Acum, în poziția de Slujitoare, locuiește în casa unui Comandant. Acolo se mai aflau și două Marthe (Rita și Cora), de la care protagonista află despre tensiunile dintre Soții și Slujitoare ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Povestea slujitoarei de Margaret Atwood

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.