Ferdinand I

Ferdinand I al României | Referat

Regele Ferdinand, pe numele său întreg, Ferdinand Victor Albert Mainrad, prinț de Hohenzollern-Sigmaringen, s-a născut la date de 24 august 1865 la Sigmaringen (Prusia) și a murit la data de 20 iulie 1927 la Sinaia, la vârsta de 61 de ani. După terminarea studiilor gimnaziale și liceale, în 1885 la Dusseldorf, se înscrie la școala militară din Kassel, pe care o absolvă cu gradul de sublocotenent. Până la stabilirea oficială și definitivă în România, în anul 1889, studiază pentru o scurtă perioadă la Universitatea din Lipsca și la Școala Superioară de Științe Politice și Economice din Tübingen.

21 noiembrie 1880 este ziua în care se încheie „Pactul de Familie” în casa de Hohenzollern – Sigmaringen, unde principele Karl Anton de Hohenzollern-Sigmaringen dimpreună cu fiii săi, Carol (regele României), prințul Leopold și prințul Frederic, recunoșteau dipozițiile constituționale relative la succesiunea tronului României. Astfel, Prințul Leopold le ceda fiilor săi, Wilhelm, Ferdinand și Carol, drepturile sale de succesiune cei trei din urmă devenind „moștenitori prezumtivi” ai regelui Carol I.

Principele Ferdinand este încorporat sublocotenent în armata Română, în Regimentul 3 Linie infanterie. Astfel, fiind ofițer al armatei Române timp de 38 de …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in