Lock

Epoca Victoriană

Lock

Aceste notițe despre Epoca Victoriană au scopul de a-ți oferi o viziune de ansamblu asupra perioadei de vârf din istoria britanicilor.

Perioada de aur în istoria britanică

Epoca Victoriană se referă la o perioadă de mare succes în istoria britanică, care corespunde cu domnia de 63 de ani a Reginei Victoria, care a durat din 1837 până în 1901.

Epoca Victoriană este deseori văzută ca „epoca de aur” datorită acumulării de bogății și putere a Marii Britanii. În general, perioada poate fi caracterizată de un cuvânt: schimbare. Marea Britanie a trecut prin schimbări radicale de natură politică, economică, tehnologică și socială.

Ajutată de Revoluția Industrială și de expansiunea Imperiului Britanic, această perioadă a fost marcată de o dezvoltarea enormă în domenii precum industria, știința, tehnologia și medicina. Telefonul, calea ferată, sau radiografia sunt câteva exemple de invenții din Epoca Victoriană.

Această perioadă a văzut, de asemenea, ascensiunea unor noi clase sociale. În particular, clasa muncitoare urbană și clasa de mijloc au devenit factori importanți în creșterea treptată a populației britanice. Cum mai mulți oameni puteau să citească, literatura victoriană a înflorit. Multe dintre romanele vremii sunt considerate drept capodopere chiar și astăzi. 

Multe alte națiuni au avut parte de destabilizări politice și revoluții violente în secolul al XIX-lea. În contrast, Marea Britanie a reușit să se ocupe pașnic de problemele interne, în timp ce își extindea imperiul de-a lungul globului. Prin urmare, Marea Britanie a devenit lider mondial și un exemplu de stabilitate și dezvoltare în acea perioadă. Acest fapt a condus la crearea unui s...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in