Lock

Lideri britanici

Lock

Marea Britanie a avut un rol deosebit de important în cursul istoriei lumii. Așadar, deciziile conducătorilor britanici au influențat în mod major atât Marea Britanie, cât și numeroase alte state din lume.

Printre cei mai influenți lideri britanici din secolul al XX-lea se numără Winston Churchill și Margaret Thatcher. Dacă Churchill a avut un rol hotărâtor în prima parte a secolului, Thatcher s-a remarcat în partea a doua a anilor 1900.

Winston Churchill a fost o personalitate cu viziuni controversate de la conducerea Marii Britanii. El a fost de două ori Prim Ministru, în timpul celui de-al doilea război mondial și la scurt timp după încheierea războiului. Astfel, Churchill s-a implicat în evenimente majore precum lupta Vestului împotriva lui Hitler sau împărțirea sferelor de influență după război în cadrul Conferinței de la Ialta. Totodată, Churchill avea viziuni colonialiste și dorea menținerea Imperiului Britanic.

Margaret Thatcher, supranumită „Doamna de Fier”, a fost de asemenea o figură controversată din istorie. Thatcher a fost prima femeie prim-ministru din istoria Europei și a Regatului Unit al Marii Britanii. Sub conducerea sa, Marea Britanie a suferit o serie de schimbări majore, printre care se numără privatizarea industriilor și serviciilor statului. Aceste schimbări sunt în conformitate cu ideologia conservatoare de dreapta a lui Thatcher și au dus la numeroase critici la adresa sa în rândul cetățenilor britanici.

Ți-am pregătit multe alte informații despre cei doi lideri britanici în paginile ce urmează.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in