Problemele sociale și dinamica socială

Societatea noastră se confruntă cu mai multe probleme ce afectează negativ dinamica socială. În acest capitol îți prezentăm principalele probleme sociale. Atfel, aici poți învăța despre infracționalitate, sărăcie, discriminare, conflicte sociale sau despre corupție.

Fragment din capitol:

Sexismul

Sexismul e definit ca fiind o serie de prejudecăți care susțin că un sex este superior celuilalt.

Discriminarea pe bază de sex sau gen presupune aplicarea unui tratament nefavorabil cuiva datorită sexului acelei persoane. De exemplu, sexismul este evidențiat în următoarea situație: femeile nu au avut dreptul să voteze o perioadă îndelungată de timp, comparativ cu bărbații.

Acest tip de discriminare (sexismul) se aplică și celor care au anumite orientări sexuale sau identități de gen, precum gay sau transgender. Ca atare, din această categorie de discriminări face parte homofobia sau ura față de homosexuali. De exemplu, persoanele cu o orientare homosexuală pot întâmpina dificultăți la angajare din pricina orientării lor sexuale.

...

Gerontofobia

Gerontofobia presupune prejudecăți față de persoanele cu o vârstă înaintată. Aceste prejudecăți pot fi materializate în ostilitate față de bătrâni.

Discriminarea pe criterii de vârstă presupune un tratament ostil față de o persoană sau un grup cu vârste înaintate. De exemplu, ...

...

Citește mai multe în continuare!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in