Manual Sociologie

Te pasionează sociologia? Urmează să susții un test sau examenul de bacalaureat la sociologie? Acest manual are scopul de a te ajuta să înțelegi cât mai bine principalele teme din materia de sociologie. Pentru a fi cât mai bine pregătit pentru bac, te sfătuim să parcurgi și Ghidul pentru Bacalaureatul la Sociologie.

Primul capitol vizează specificul cunoașterii sociologice. Aici poți învăța despre medote de cercetare, tehnici, procedee, și instrumente ale investigației sociologice. Printre acestea se numără experimentul și observația.

Capitolul al doilea cuprinde informații cheie despre structura socială. Îți explicăm ce sunt statusul și rolul social și care sunt diferențele dintre ele, la ce se referă relațiile sociale și care sunt grupurile sociale principale.

Apoi îți detaliem o serie de instituții și organizații sociale. Acestea sunt familia, școala, statul, partidele politice și organizațiile non-guvernamentale. De asemenea, aici vei putea afla ce este socializarea și care sunt agenții socializării.

În final, ne concentrăm pe problemele sociale și dinamica socială. Unele dintre problemele sociale majore sunt infracționalitatea, discriminarea și sărăcia.

Accesează manualul de sociologie pentru clasa a XI-a și învață alături de noi!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Manual Sociologie

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 18.05.2023
    Scris de Elev in clasa a 12-a