Structură
Accesează acestă pagină pentru a-ți clarifica ce este silogismul!
Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine ce este silogismul, îți expunem structura unui silogism. Mai precis, îți explicăm la ce se referă cele trei elemente ce întră în alcătuirea silogismului: Subiectul, Predicatul și Termenul mediu.
De asemenea, poți să ai o imagine clară asupra a ce este silogismul dacă vei știi și cum se scrie un silogism. În acest sens, îți prezentăm pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a scrie un silogism corect. Este foarte important să cunoști acești pași, deoarece la examenul de bacalaureat deseori apar întrebări în care se cere să scrii un silogism corect.
Găsești toate aceste informații, alături de exemple clarificatoare, în această secțiune a capitolului despre silogism! Parcurge aceste informații și, astfel, aprofundează ce este un silogism corect!
Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest eBook:
Cum se scrie un silogism
Convenția de scriere a unui silogism, atât în limbaj formal, cât și în limbaj natural, este următoarea: toate cele trei propoziții se scriu una sub alta în următoarea ordinea: premisa majoră, premisa minoră, concluzia. Între premise și concluzie se trasează o linie.
Un exemplu de silogism în limbaj natural este următorul: