Domnia lui Vlad Țepeș (1448; 1456-1462; 1476)

Vlad Țepeș este probabil cel mai cunoscut domnitor român, atât pe plan național, cât și internațional, datorită romanului lui Bram Stoker intitulat „Dracula”. Deși domnia lui Vlad Țepeș a suferit mai multe întreruperi, măsurile sale au avut o importanță deosebită în politica internă și externă.

Dacă dorești să afli detalii interesante despre domnia lui Vlad Țepeș, atunci nu ezita să citești acest material! Accesându-l, vei cunoaște contextul istoric în care acesta a domnit, principalele bătălii purtate și relațiile internaționale ale Țării Românești în perioada respectivă.

Citește acum materialul despre „Domnia lui Vlad Țepeș (1448; 1456-1462; 1476)” și te vei descurca mult mai bine la ora de istorie! Acesta îți va fi de folos nu doar pentru un eventual test la această materie, ci și la pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. De asemenea, pentru mai multe informații poți consulta referatul nostru despre Vlad Țepeș.

Domn al Țării Românești în 1448, 1456-1462, 1476, Vlad Țepeș a fost fiul domnitorului muntean Vlad al II-lea Dracul și nepotul lui Mircea cel Bătrân. Dincolo de legendele care învăluie numele lui Vlad Țepeș sau Dracula (cum mai este cunoscut în lumea occidentală), domnitorul se remarcă atât în politica internă, cât și în cea externă, prin măsurile luate în cursul domniei sale.

Vlad Țepeș

Vlad Țepeș ajunge la conducerea Țării Românești în anul 1448, însă domnia sa este de scurtă durată, după o lună fiind alungat de voievodul Vladislav al II-lea. Vlad se refugiază inițial ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in