Renașterea

Renașterea este o perioadă foarte importantă în istoria umanității, care a încurajat foarte mult dezvoltarea tuturor științelor. În plus, aceasta s-a manifestat și în domeniul artistic și a generat un nou curent de gândire numit umanism.

Citind acest material, vei putea afla informații foarte interersante și utile atât despre Renașterea artistică, cât și umanism. În capitolul intitulat Umanismul, profesorii noștri de istorie îți explică în ce constă acest curent și cum au înflorit literatura și diferitele științe ale vremii.

În capitolul numit Renașterea artistică, vei cunoaște marile opere artistice renascentiste din domeniul arhitecturii, sculpturii și al picturii. De asemenea, îți punem la dispoziție și multe imagini, care te vor ajuta să îți însușești mai ușor aceste informații despre umanism și Renașterea artistică.

Consultă materialul „Renașterea” și te vei descurca mult mai bine la ora de istorie, fie că vrei să înveți pentru un test sau să redactezi propiul referat!

Societatea medievală se situa, în pragul lumii moderne, într-o evidentă contradicție cu realitățile sociale și economice ale timpului. Centralizarea politică, apariția burgheziei și a capitalismului și expansiunea europeană constituie aspecte demne de luat în considerare și procese care au marcat puternic societatea medievală, deoarece au determinat apariția unor curente cultural-politice importante precum Umanismul și Renașterea. 

Între secolele XIV – XVI, asistăm la ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in