Războiul de 30 de ani (1618-1648)

Războiul de 30 de ani s-a desfășurat în perioada 1618-1648 și a avut la origini un conflict religios între catolici și protestanți. Dacă vei accesa acest referat, vei afla mai multe detalii despre motivul pentru care a izbucnit acesta, care au fost evenimentele decisive ale războiului de 30 de ani și ce urmări a avut.

Pentru a putea aprofunda mai bine toate aceste informații despre războiul de 30 de ani și pentru a te ajuta să te pregătești pentru un eventual test la istorie, ți-am pus la dispoziție mai multe hărți foarte interesante și utile.

Citește acum materialul „Războiul de 30 de ani (1618-1648)” și te vei descurca mult mai bine la ora de istorie!

Contextul istoric al Războiul de 30 de ani

La începutul secolului al XVII-lea, în Europa, puterea dominantă era apanajul Habsburgilor. Aceștia, prin ramura austriacă, au preluat controlul asupra Europei centrale și a unei părți din Europa occidentală și de sud (vezi harta de mai jos). De asemenea, prin ramura spaniolă, conduc Peninsula Iberică și imperiul colonial din Lumea Nouă.

 Habsbourg-1700.png: Katepanomegas muncă derivativă: Alphathon / CC BY-SA 3.0 / Teritoriile europene controlate de dinastia Habsburg în secolul al XVII-lea (cu galben sunt reprezentate cele aflate sub conducerea ramurii austriece, iar cu roșu, cele aflate sub conducerea ramurii spaniole)

În urma unei revoluții de eliberare, Olanda ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in