Civilizație și societate

Viața cotidiană a egiptenilor poartă amprentele condițiilor geografice și climaterice ale zonei. Astfel, clima caldă și lipsa precipitațiilor permiteau oamenilor simpli precum țăranii, pescarii, păstorii să locuiască în locuințe simple, colibe din chirpici sau trestie. Casele egiptenilor mai înstăriți și palatul regal erau construite din cărămizi uscate la soare.

Casele acestora erau ridicate pe două nivele și aveau și un subsol pe post de magazie; ferestrele erau plasate în acoperiș. Unele case aveau și un parc cu flori și diverși copaci. În curte se găseau anexele precum bucătăria, locuințele sclavilor și ale servitorilor, hambarele și staulele animalelor. Mobilierul varia de la câteva rogojini și scaune modeste – în casele țărănești, la mobilă din lemn de calitate și sculptat artizanal - în locuințele celor de vază.

Ocupația de bază a egiptenilor era agricultura, aceștia cultivând cereale precum grâul și orzul. De asemenea, practicau pomicultura și viticultura. Se îndeletniceau și cu creșterea vitelor (vaca și berbecul erau considerate animale sacre) sau pescuitul. Alimentele uzuale erau pâinea de cereale, laptele și lactatele, carnea de rață sau gâscă, unele specii de pește. Ca b...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in