Societate și economie

Locuitorii din regiunile centrale ale Peninsulei arabe erau în general nomazi, în timp ce locuitorii din sud erau în marea lor majoritate sedentari. Regiunile centrale erau locuite astfel de beduini, cuvântul „arab” fiind inițial utilizat de locuitorii sedentari ai Peninsulei arabe pentru a-i desemna pe oamenii deșertului.

Cu timpul termenul s-a generalizat, ajungând să facă referire la toți locuitorii, indiferent dacă erau nomazi sau sedentari. Beduinii locuiau în corturi din piei de capră și se ocupau cu creșterea cămilelor și a cailor, dar dețineau și turme impresionante de oi și capre. Condițiile mai bune de trai de pe coastele de sud-vest şi vest ale Peninsulei, unde erau ploi mai frecvente și o oarecare vegetație, făceau practicabilă aici agricultura, arabii de aici cultivând cereale, cânepă, bumbac, trestie de zahăr, fasole etc.

Familie de beduini sirieni (1893) 

Se ocupau de asemenea și cu plantarea și îngrijirea pomilor fructiferi între care curmalul, portocalul, lămâiul, caisul sau piersicul și a diferitelor plante aromatice. Arabii foloseau dispozitive moderne de irigat și un sistem aparte de rotație a culturilor. O astfel de regiune era Yemenul, care fusese numit în Antich...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in