Lumea arabă

Lumea arabă este una fascinantă care a marcat istoria europenilor și care merită studiată de elevii de liceu. Profesorii noștri de istorie au încercat pe cât posibil să acopere toate aspectele importante care țin de lumea arabă. În paginile noastre vei putea citi de la locul de origini, până la cele mai importante califate, precum și contribuțiile arabe la domenii precum știință, economie, medicină etc.

Iată cum este împărțit capitolul ”Lumea arabă”:

Ți-am stârnit interesul? Ei bine, accesează manualul nostru de Istorie pentru clasa a IX-a și citește mai multe despre ”Lumea arabă”.

Arabii și Islamul. Profetul Mohamed

Locul de origine al formării arabilor ca popor și ca stat, și totodată locul nașterii islamului, l-a constituit Peninsula Arabă. La începutul secolului al VII-lea arabii duceau o viață nomadă, fiind organizați încă în triburi, dar cunoscând totuși o viață urbană incipientă. Acesta este contextul istoric în care apare islamul, religia întemeiată de profetul Mahomed/Muhammad. El s-a născut în anul 570 la Mecca şi a murit în iunie 632, la Medina.

Tradiția spune că la vârsta de 40 de ani profetul Mohamed este vizitat în timpul rugăciunii din peștera de pe Hira de Arhanghelul Gabriel care îi poruncește să citească, iar Mahomed îi răspunde că nu poate face acest lucru întrucât nu știe carte. Prin mijlocirea Arhanghelului Gabriel, Allah îi cere să fie „profetul adevăratei religii“.

Începând astfel să predice în jurul anului 610, învățăturile profetului au fost respinse în orașul său natal, iar în anul 622 a plecat spre Medina, f...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in