Iudaismul și budismul

Această lecție este dedicată religiei budiste și religie iudaice. În ce privește religia iudaică, îți oferim informații despre simbolistica acestei religii, care sunt principiile după care se ghidează, principalele texte tradiționale și  cele mai importante învătățuri. Aceleași concepte sunt dezbătute și pentru religia budistă, așadar citește în continuare.

Așadar, dacă ești elev de clasa a IX-a, îți recomandăm să parcurgi această lecție despre religia iudaică și religia budistă. Cu noi, vei fi pregătit pentru testele și tezele de la Istorie.  

Iudaismul

Iudaismul, cunoscut și sub numele de religie mozaică (derivat de la numele profetului evreu Moise) este religia poporului evreu. Iudaismul este o religie monoteistă, preceptele sale stând la baza celorlalte două religii monoteiste, creștinismul și islamul/mahomedanismul. Termenul iudaism își trage numele de la regatul lui Iuda -  tribul lui Iuda - care era descendentul celui de-al patrulea fiu al patriarhului Iacov (secolul al XVIII-lea  - secolul XVII-lea î.Hr.). Acest regat/trib avea capitala la Ierusalim, unde era si Marele Templu.

Regele Solomon într-o ilustrație pentru o biblie publicată de Providence Lithograph Company

Istoria iudaismului ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in