Lock

Imperiul Romano-German

Lock

Acestă pagină îți oferă informații foarte interesante despre Imperiul Romano-German, de la geneză și până la declinul și destrămarea sa. Vei putea afla mai multe detalii despre conducători, precum Otto I, Frederic I, Frederic al II-lea și mulți alții, sau despre cunoscutul Război de 30 de ani. Fie că ai de scris un referat despre Imperiul Romano German, sau o să dai un test din lecția despre Imperiul Romano-German, acesta o să îți fie foarte util.

___

În anul 843, prin tratatul de la Verdun, Imperiul carolingian este împărțit între nepoții lui Carol cel Mare, fiii lui Ludovic cel Pios, și anume: Carol cel Pleșuv va moșteni regatul apusean (Franța), Ludovic Germanicul regatul răsăritean (Germania), iar Lothar va prelua partea centrală (Italia). Între conducătorii regatelor apusean și răsăritean au loc rivalități, cărora li se adaugă revolte ale nobililor din aceste regiuni, ducând în final la scindarea lor în mai multe principate teritoriale.

Principatele din zona răsăriteană a Germaniei se remarcă printr-un sentiment mai pronunțat al comunității etnice, nobilii alegând un rege din mijlocul lor, pe Conrad I, duce de Franconia, un regat din Germania de sud. Conrad I supranumit cel Tânăr...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in