Lock

Franța Medievală

Lock

Franța Medievală cu siguranță va capta atenția oricărui pasionat de istorie.

Citește acum subcapitolul nostru despre Franța medievală și vei afla informații interesante despre Clovis I, Carol cel Mare (Charlemagne), celebrul Război de 100 de ani sau alte evenimente.

Schimbările produse la sfârșitul Antichității aduc o viziune nouă asupra societății din Europa, dar și în ce privește conceptul de stat. Formarea statelor barbare contribuie la dispariția în lumea occidentală a ideii vehiculată până atunci – cea a statului roman și a republicii (res publica). Noile regate ce se formează au la bază regalitatea și organizarea militară specifică popoarelor germanice.

Astfel, putem afirma că în epoca medievală statul se constituie ca un ansamblu de instituții politice, administrative, militare și religioase. Prin intermediul acestor instituții statul dispune de un anumit teritoriu geografic, pe care îl privește ca pe o simplă proprietate, cu componentele sale adiacente. În fruntea statului se afla suveranul, care guverna prin așa-numitul principiu al dreptului divin prin care monarhul nu este supus unei autorități pământești, ci doar puterii divine....

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in