Formarea popoarelor europene
Formarea popoarelor europene este o temă care merită să fie studiată cu atenție, întrucât etnogeneza popoarelor a avut o mare influență asupra aceea ce înseamnă astăzi Europa. Procesul formării popoarelor europene în Evul Mediu este influențat de doi factori principali, și anume: opera de cucerire și civilizatoare a Romei, pe de o parte și marile migrații, pe de altă parte.
Citind Formarea popoarelor europene vei găsi informații adăugate de profesorii noștri despre: ”Sfârșitul Imperiului Roman de Apus”, ”Popoarele germanice” (ostrogoții, vizigoții, vandalii, longobarzii, francii, anglo-saxonii, normanzii și vikingii), ”Slavii și fino-ugricii” și ”Apariția noilor popoare europene”.
Așadar, citește în continuare capitolul despre despre formarea popoarelor europene oferit de profesorii de Istorie.
Procesul formării popoarelor europene în Evul Mediu este influențat de doi factori principali, și anume: opera de cucerire și civilizatoare a Romei, pe de o parte și marile migrații, pe de altă parte.
Criza secolului al III-lea
Având o armată foarte bine organizată, legiunea fiind unitatea de bază a acesteia, Roma va cuceri bazinul Mării Mediterane, înfrângând Cartagina și supunând Grecia și Asia Mică. Astfel, Roma ajunge capitala unui vast imperiu și a unei civilizații ce se va îmbogăți prin preluarea a numeroase elemente ale culturii și civilizației elenistice sau orientale.
Deși Roma a reușit să ajungă capitala unui asemenea imperiu, istoria ei a cunoscut pe parcurs numeroase frământări, precum războaiele punice (264-241 și 218-201 î.Hr....