Antisemitism. Fondarea statului modern Israel

Evreii ca minoritate etnică și religioasă au refuzat de-a lungul vremii să renunțe la religia, cultura și obiceiurile proprii evreiești. Aceasta a declanșat în multe zone unde evreii s-au așezat numeroase valuri de împotrivire. Această împotrivire a avut uneori și caracter sângeros, manifestat prin masacare, pogromuri, campanii de convertire forțată. Aceste persecuții împotriva evreilor au culminat cu cea cunoscută sub numele de holocaust.

Termenul holocaust este de origine greacă și înseamnă „ars în întregime”. El este utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, în mare parte din Europa, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Această acțiune a fost o parte din programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul nazist din Germania condus de Adolf Hitler. Șase milioane de evrei exterminați este cifra estimativă, numărul exact nu a putut fi precizat niciodată.

Cei mai mulți evrei uciși în holocaust au fost în Polonia (aproximativ 3 milioane), apoi Ungaria (aproximativ 450 de mii) și România (aproximativ 300 de mii). Alți evrei au fost uciși în Rusia, Olanda și Franța (aproximativ 300 de mii).

Oameni forțați să-și sap...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in