Începuturile creștinismului

În această lecție o să aruncăm o privire asupra rădacinilor de la care a pornit creștinismul pe drumul său ca una dintre religiile predominante ale lumii. O să studiem câteva dintre principiile pe care de bazează, doctrina care o răspândește, câteva dintre personalitățile reprezentative dar și câteva dintre piedicile întâlnite.

Vă invităm să citiți această lucrare pentru a afla mai multe despre istoria creștinismului și despre modul în care a ajuns să fie una dintre marile religii ale lumii.

După cum am văzut, scrierile esențiale ale religiei creștine sunt cele 4 Evanghelii. Dar, fiindcă se consideră a fi continuatoarea religiei iudaice, religia creștină a inclus în cărțile ei de învățătură și îndrumare morală și scrierile vechi ale religiei iudaice. Cartea după care se ghidează creștinii este Biblia (din greacă - „biblos” - care înseamnă ansamblu de cărți; de aici vine și cuvântul bibliotecă - mai multe cărți adunate într-un loc), care cuprinde două părți mari: Vechiul și Noul Testament.

Fiind născut în sânul poporului evreu, creștinismul nu a înlăturat Vechiul (sau Primul) Testament, ci l-a inclus în scrierile sale canonice. Creștinii considerau că legea a fost dată de Dumnezeu prin Moise (principalul profet al evreilor) iar împlinitorul...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in