Tracii

Pe parcursul mileniului al II-lea î.Hr., populația indo-europeană a tracilor migrează și se stabilește în teritoriul cuprins între Carpații Nordici, Marea Neagră și Marea Egee. Zona centrală a acestui teritoriu este reprezentată de Peninsula Balcanică. Dintre triburile tracilor sunt atestate cele ale odrisilor, moesilor, dacilor și geților.

Spiridon MANOLIU​ / CC BY-SA 3.0 / Harta Europei de Sud-Est în anul 150 îî.Hr.

Ocupația acestora era preponderent bazată pe agricultură, viticultură, apicultură sau creșterea vitelor; de asemenea, se îndeletniceau și cu mineritul. Fiind buni luptători, din rândul tracilor armatele elenistice și cele romane recrutau adeseori mercenari.

Religia tracilor era politeistă, Herodot menționând că tracii îi adorau pe Ares (zeul războiului), Dyonisos și Artemis, considerându-se descendenții acestora. Tracia era considerată îîn tradiția antică patria lui Ares. De asemenea, tracii credeau în nemurirea sufletului. Triburile tracice vor stabili relații comerciale cu grecii și romanii. Tracii exportau miere sau piei de animale și preluau de la celelalte popoare ulei de măsline și arme. Imitând monedele grecilor, geto-dacii își vor bate și ei propriile monede. 

 

©© Nen...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in