Romanii

În mijlocul Peninsulei Italice migrează, în mileniul al II-lea î.Hr. popoare indo-europene care asimilează populațiile autohtone găsite în zonă la venirea lor. Indo-europenii care se așază în zona italică stăpânesc tehnica prelucrării aramei. Este cunoscut, de asemenea, legat de cultul morților, procedeul incinerării defuncților. În urma asimilării populațiilor autohtone rezultă o nouă civilizație. 

Din secolul al VIII-lea î.Hr., peste această civilizație se suprapun etruscii. 

NormanEinstein / CC BY-SA 3.0 / Extinderea teritorială a etruscilor

Originea etruscilor nu este pe deplin elucidată. Unii istorici susțin că ar fi fost autohtoni, în timp ce alții susțin ipoteza imigrării. Herodot afirmă în Istoriile sale că etruscii provin din regiunea anatoliană Lydia și din insulele Mării Egee. Dionis din Halicarnas susține însă că aceștia erau autohtoni din Etruria, regiune situată în centrul Italiei. Majoritatea informațiilor deținute despre etrusci sunt prin filieră romană. Ajungând sub dominația romanilor, civilizația etruscă va decădea până în secolul al III-lea î.Hr.

Între popoarele indo-europene care migrează și se stabilesc în Peninsula Italică sunt și latinii, populații ce se îndeletniceau cu a...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in