Antica Hellada

Antica Hellada face referire la Grecia Antică, și anume regiunea stâncoasă a Eladei, pe litoralul Asiei Mici, precum și în insulele din Marea Egee. Colonizarea greacă se va face în trei mari valuri și se va încheia în mileniul I î.Hr., triburile grecești fiind dorienii, aheii, eolienii și ionienii.

În lecția ”Antica Hellada”, redactată de profesori de Istorie cu experiență, vei găsi informații utile cu privire la cele mai importante evenimente care au marcat Grecia Antică (exemplu războaiele medice), precum și aspecte din viața socială, politică și religioasă.

Așadar, citește în continuarea Antica Hellada (Grecia Antică) și vei fi pregătit pentru a fi pregătit pentru testele și tezele de la clasă, precum și pentru concursurile școlare la Istorie.

De ce studiem tema (Antica Hellada)?

Este important să știm că în cursul mileniului al III-lea î.Hr., au migrat către Mesopotamia din sud popoarele semite şi din nord popoarele indo-europene. Dintre popoarele indo-europene care au migrat în această perioadă menționăm: hitiții, perșii, mezii, grecii ș.a. Grecii vor migra spre sud în mileniul al II-lea î.Hr. și se vor stabili în zona ce se va numi Antica Hellada / Grecia Antică și anume regiunea stâncoasă a Eladei, pe litoralul Asiei Mici, precum și în insulele din Marea Egee. Colonizarea greacă se va face în trei mari valuri și se va încheia în mileniul I î.Hr., triburile grecești fiind dorienii, aheii, eolienii și ionienii.

Colonizarea greacă

În zona Mării Mediterane în decursul mileniilor al III-lea - al II-lea î.Hr. (3650-1170 î.Hr.) se
...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in