Dinastia Tudorilor

Dinastia Tudorilor este legată de o perioadă fascinantă din istoria Angliei. Aceasta a urcat pe tronul Angliei în anul 1485, fiind un reprezentant de seamă al absolutismului monarhic englez. Accesând acest material, vei afla modul în care Dinastia Tudorilor a ajuns la putere, dar și detalii interesante și utile despre domnia lui Henric al VII-lea, Henric al VIII-lea și Elisabeta I.

Dinastia Tudorilor reprezintă modelul absolutismului monarhic în Anglia între anii 1485-1603. Ea a fost întemeiată de regele Henric al VII-lea, ajuns la putere în urma bătăliei de la Bosworth, la sfârșitul Războiului celor două Roze. 

Cei mai importanți reprezentanți ai monarhismului de tip absolutist au fost Henric al VII-lea, Henric al VIII-lea și Elisabeta I.

Henric al VII-lea

Henric al VII-lea (1485-1509) va guverna Anglia fără sprijinul Parlamentului, fiind sprijinit de burghezie. El va consolida autoritatea centrală și va spori domeniile regale.

Henric al VII-lea

Deși începând cu secolele XII-XIII au apărut curțile de judecată, care s-au dezvoltat și au sporit autoritatea monarhului asupra supușilor, pentru a reuși să-și consolideze puterea, Henric va impune ca instanță juridică superioară Camera Înstelată (Star Chambe...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in