Regulamentele Organice și domniile regulamentare

„Regulamentele Organice și domniile regulamentare” sunt urmările prevederilor Tratatului de la Adrianopol, Imperiul Otoman fiind nevoit să adopte Regulamentele Organice. Tot prin Tratatul de la Adrianopol, Rusia era investită ca putere protectoare, intervenind în interesul Țărilor Române. Aceste Regulamante Organice au avut caracterul unor legi cu valoare constituțională, adoptând principiul separării puterilor în stat.

Îți recomandăm să citești în continuare această lecție pentru a afla mai multe de prevederile Tratatului de la Adrianopol și Regulamentele Organice. De asemenea, citește referatul realizat de un elev despre Regulamentele Organice pentru mai multe informații.

În 1829 războiul ruso-turc dintre anii 1828-1829 s-a încheiat cu victoria Rusiei. Prin Tratatul de pace de la Adrianopol, Principatele Române erau puse sub puterea protectoare a Rusiei, ceea ce îi conferea acesteia un anumit drept de control asupra politicii românești. Rusia, în calitate de putere protectoare, a intervenit în interesul Țărilor Române și a determinat Imperiul Otoman să aprobe adoptarea Regulamentele organice, regulamente care vor avea caracterul unor legi cu valoare de constituție în Principate.

Regulamentul Organic pentru Ţara Românească a intrat în vigoare...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in