Construcția democrației postdecembriste

Construcția democrației postdecembriste nu a fost un proces tocmai ușor și rapid, societatea fiind zdruncinată în urma evenimentelor petrecute în anul 1989. Cu toate acestea, printre primele măsuri luate în vederea construcției democrației postdecembriste au fost revenirea la pluripartidism, organizarea alegerilor libere, alcătuirea unui nou act fundamental care să reflecte transformările prin care trecuse societatea românească.

În pagina Construcția democrației postdecembriste vei afla mai multe detalii despre președinții României de după 1989 și care au fost contribuțiile lor la dezvoltarea țării.

De ce studiem tema construcției democrației postdecembriste?

Ceea ce s-a întâmplat după Revoluția din decembrie 1989 a dus la schimbări majore în viața politică și socială românească. Printre primele măsuri luate după căderea comunismului se numără revenirea la pluripartidism, organizarea alegerilor libere, alcătuirea unui nou act fundamental care să reflecte transformările prin care trecuse societatea românească. Cu toate acestea, trecerea la democrație a reprezentat un proces de tranziție, marcat de numeroase frământări interne.

Căderea comunismului în România

Anul 1989 a reprezentat un an de o deosebită importanță pentru Europa Centrală și de Est întrucât a fost anul prăbușirii regimurilor comuniste, fapt favorizat și de politica reformatoar...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in